Uden

Welkom bij Groei & Bloei
Uden

Uitgelicht

Lezing Eco-style, 29 januari

Natuurlijke manier van bestrijden.

Meer

Eropuit

Eropuit in de wintermaanden ...

Meer

'De groene leefomgeving'

Een volgende blog over 'De groene leefomgeving'

Meer

WELKOM DOOR DE VOORZITTER                                                                             januari 2020

Allereerst wil ik alle leden en familie een heel goed en vooral gezond 2020 toewensen.  
Op deze mistige en waterkoude oudejaarsdag, met de nodige oliebollen in mijn maag, heb ik alle tijd om het voorwoord te schrijven. Sommige uienbollen laten hun kop voorzichtig zien en af en toe scharrelt er een eekhoorn door de tuin. Wat me wel opvalt is dat er steeds minder vogels te bewonderen zijn in onze tuin. Zag je enkele jaren geleden nog lijsters, groenlingen, vinken, boomklevers, mezen en Vlaamse gaaien bij het voederhuisje, de vetbollen en de pindanetjes, nu komt er soms een verdwaalde merel, een roodborstje en een enkele mees. In de media kregen de katten de schuld maar zou het niet kunnen komen vanwege de bestrijding van de buxusmot en andere ongewenste insecten? 

Terugkijkend op de activiteiten van het afgelopen jaar kan ik alleen maar tevreden zijn.
Er waren drukbezochte lezingen en geslaagde excursies. Een leuke inspirerende tuinreis en een gevarieerde open tuinen dag. Ruilbeurzen met enthousiaste bezoekers en een keur aan mooie planten en zaden. Een bloemschikgroep waarbij je het niveau jaarlijks ziet stijgen, dit zeker door de ervaren en deskundige leiding. De erg geslaagde kerstdemo waar veel natuurlijk materiaal werd gebruikt en de kerstworkshop waar erg mooie kransen werden gemaakt. Als kleine afdeling doen we het nog niet zo slecht. 

Na alle positieve zaken kwam er in november een grauwe deken over onze afdeling te liggen.
Onze penningmeester Tiny Zegers kwam zeer plotseling te overlijden. Behalve penningmeester was Tiny de echtgenoot van ons bestuurslid Geertje. Tiny was altijd bij al onze activiteiten aanwezig en erg behulpzaam bij het maken van materiaal voor het bloemschikken. We wensen Geertje, Arno en Hanna vanaf deze plaats heel veel sterkte met dit grote verlies. 
 
Wat staat ons de komende tijd weer te wachten? Op 29 januari is er een lezing over Eco-Style en biologische bestrijding van engerlingen en emelten. Vooral de engerlingen is een grote plaag in menig tuin en gazon. Onze jaarvergadering vind plaats op 10 maart in De Balans in Uden.  
 
Tot slot wil ik alle leden, die er mede voor hebben gezorgd dat we weer terug kunnen kijken op een geslaagd 2019, van harte bedanken voor hun bijdrage. 

Nico Rovers

 

 

Tuinlog

23 Jan

Lady Adriana

Nieuwjaars dutje in de appelboom

23 Jan

Lady Adriana

Nieuwjaarsdutje in appelboom

Meer

Agenda

29 jan

Lezing Eco-style

Organische bemesting, biologische bestrijding.

10 mrt

Jaarvergadering

Aanvang: 20.00 uur

Meer