Uden

Welkom bij Groei & Bloei
Uden

Uitgelicht

Rabo clubsupport 2020

Tot 25 oktober kunt u een stem uitbrengen op Groei & Bloei Uden ...

Meer

Natuurtuin, moestuin of voedselbos

Lees de nieuwe blog van Carla Rovers over de groene leefomgeving ...

Meer

De herfst zal schitterend zijn.

Stuur je nazomer/herfst foto's op en ze worden geplaatst in deze rubriek ...

Meer

Heb je zin in een tuinontwerp? zie Groeninfo > Eropuit
                         

Tv-tip:
Omroep Brabant zendt op donderdagavond uit: moestuinprogramma: 'Op de tuin'.
zie Groentips   >  TV-tips.

 

 

WELKOM DOOR DE VOORZITTER                                                                          augustus  2020

De zomer van 2020 gaat de boeken in als de Coronazomer, wat als een vreemde droom begon werd al snel de keiharde waarheid. Veel beperkingen en maatregelen waren nodig om de pandemie onder controle te krijgen. Vooral voor mensen in verpleeghuizen, eenzame ouderen en gehandicapten was het extra zwaar. En je zou maar klein wonen zonder tuin en groen om je heen. Het merendeel van onze leden hebben flora en fauna om zich heen en vaak een tuin waar ze hun inspiratie en tijd in konden stoppen. En dat moest ook want de natuur gaat ondanks alle landelijke beperkingen gewoon zijn weg.
Wat me opvalt is dat er veel gewandeld en gefietst wordt. Dat er verschillende mensen, die nog nooit eerder in de buurt waren geweest, een praatje maakte als ik bezig was in de tuin.

Ook met Groei & Bloei was het een voorjaar en zomer zonder activiteiten. Geen ruilbeurs, geen open tuinendag en tuinreis en het bloemschik-seizoen kwam abrupt tot een einde.

Na de laatste twee erg droge en snikhete zomers en een voorjaar met weinig regen en hoge temperaturen vreesde iedereen voor een herhaling. Niets is echter zo veranderlijk als het weer, het is gelukkig lang een Hollands klimaat geweest, met op z'n tijd wat regen. De komende week wordt echter weer extreme hitte verwacht. Maar de tuinen kijken fris en groen en de mensen met groene vingers zijn tevreden.

Hoe ziet de nazomer en herfst er voor onze leden uit?
De excursie naar de tuinen van Demen op 22 augustus kan doorgaan. Met de vereiste aanpassingen is dit heel goed te doen. Ook een excursie naar de Ergonkwekerij in Eindhoven waar de teelt vanaf stekje tot leverbare plant te zien is zal plaats vinden op zaterdag 12 september. De ruilbeurs op 19 september is niet in Boekel maar in Uden en het bloemschikseizoen start ook weer in september.

Meer informatie over deze activiteiten lees je verder in deze nieuwsbrief. Uiteraard zullen wij bij alle activiteiten de geldende Corona richtlijnen volgen. Mochten activiteiten onverhoopt niet door kunnen gaan dan melden wij dit per mail naar alle leden en via onze website. 
Tot slot wens ik alle leden, familie en bekenden een mooie nazomer en een kleurrijke herfst toe.

Nico Rovers, voorzitter

Tuinlog

25 Oct

Angela's tuin

Grijze zondag

18 Oct

Anneke Duyvesteijn

Van die vijg blijf je af…... no. 976 2020

Meer