Uden

Welkom bij Groei & Bloei
Uden

Uitgelicht

Bloemschikles jan. '21 'Winter'

Een nieuwe thuisles winters bloemschikken ...

Meer

MOESTUINIEREN

Podcast: Stap voor stap moestuinieren met IVN Uden ...

Meer

Nu de tijd om winterstekken te maken. Zie video onder 'Groeninfo'

Lied: Winterdorp van Drs. P

 

WELKOM DOOR DE VOORZITTER                                                                                        november  2020

De nieuwsbrieven komen even te vervallen. Hiervoor in de plaats krijgt u aan het begin van iedere maand een korte up-date met het wel en wee van onze vereniging.

In het najaar hebben we met wat aanpassingen nog enkele leuke activiteiten kunnen organiseren. De excursie naar de Tuinen van Demen, een tuin met mooie kleurencombinaties in de verschillende borders. De tuin verandert in de loop van het seizoen van kleur door de diverse bloeiende vaste planten en heesters. De twintig leden die deel hebben genomen aan deze excursie waren erg te spreken over ‘dit uitje’ na een tijd van thuis blijven.

De excursie naar de Ergonkwekerij, het productieproces van stek naar leverbare plant werd met passie door ons oud bestuurslid Toon Althuizen gepresenteerd. We maakten een rondje over de kwekerij met een interessante en leerzame kijk op de kweek van veel soorten heesters, coniferen en andere soorten planten. Voor de deelnemers een mooie zaterdagochtend incl. lekkere koffie met gebak!

Het aantal belangstellenden bij de ruilbeurs was zoals verwacht een stuk lager dan gewoonlijk. Maar ondanks dat wél gezellig en goed te doen in de buitenlucht.

De dames bloemschikkers kwamen in september weer met zijn allen bij elkaar voor de opening/verrassings les . Alle bloemen en ander materiaal werd verzorgd door de docenten Maria en Lotte. De Balans was in zijn geheel gehuurd zodat de 1,5 meter afstand prima te doen was. Een heel mooie woensdagavond met blije gezichten. Kijk op onze website maar eens naar de leuke foto’s die van de bloemstukken gemaakt zijn.

Een tip: kijk regelmatig naar onze schitterende website die tot in de puntjes verzorgt wordt door Diny. Je vindt er veel bruikbare tips op het gebied van onderhoud van de tuin, gazon en border.

Het werk en onderhoud van de tuin gaat gewoon door in deze Corona tijd. Het winterklaar maken van de tuin is in deze maanden weer de jaarlijkse bezigheid. Bij onze voorzitter Nico in de tuin zijn veel coniferen geschoren en is de Thula Brabanthaag weer in haar oude hoogte en breedte. Een nieuwe border is aangeplant, omdat de planten in de oude border ieder jaar hoger werden zodat deze moesten worden ondersteunt en elkaar verstikten. Hun 44 jaar oude Spaanse kersenboom heeft de jarenlange strijd tegen allerlei schimmels helaas verloren. Het onderste deel van de boom met afgezaagde zijtakken is blijven staan. Hier wordt in december met een kettingzaag een bijzonder kunstwerk van gemaakt.

We zitten nu  in de 2 Coronagolf.  Ook nu weer moeten activiteiten aangepast en afgelast worden. De bloemschikles van november zal digitaal gegeven worden. De bloemschikdemonstratie voor Kerst op 7 december is afgelast.

Verder kijken we nog niet vooruit. Begin december ontvangt u weer nieuwe programma informatie van ons.

GENIET VAN AL HET MOOIE ‘GROEN’ OM U HEEN. HOU VOL EN BLIJF GEZOND.

 

 

Tuinlog

22 Jan

Anneke Duyvesteijn

Winterse wandeling - Blik op de Tuin no. 990 week...

18 Jan

antje.bomer@groenelaantje.nl

Ietse pietse sneeuw

Meer

Agenda

Er zijn geen agenda items gevonden