Uden

Welkom bij Groei & Bloei
Uden

Uitgelicht

Jaarvergadering, 1 maart 2023

Een belangrijke jaarvergadering, we nemen afscheid van de voorzitter ...

Meer

Over ons

Kom snel kijken wie we zijn en wat we doen ...

Meer

Groeninfo

Winterse bezigheden: lees, wandel, luister, geniet. zie ook PRIKBORD onder 'DIVERSEN'…

Meer

Voorwoord van de voorzitter

  • Sneeuwklokjes gevraagd:  zie  Diversen > Prikbord
  • Grote muur stelt zich voor: zie Groeninfo > NL bloeit

Januari 2023.
Allereerst wil ik alle leden en familie een goed, groeizaam maar vooral gezond 2023 toewensen. Kerstmis en oud en nieuwjaar zijn vaak feestdagen waar voor veel mensen gezelligheid, intimiteit en geborgenheid hoog in de vaandel staan. In deze onzekere tijden, waarin de ene crisis nog niet is afgelopen en de volgende al weer op de loer ligt, valt het voor veel mensen niet mee om de eindjes aan elkaar te knopen.

De natuur is ook voor de zoveelste keer min of meer dementerende. Half december konden de schaatsen uit het vet en op oudjaarsavond hoorde je als je goed luisterde veel planten klaaggeluidjes maken. Hazelaars volop met katjes, sieruien die de grond uitschieten, Cornus die al knopjes maken en sommige vaste planten die in de voorjaarsmodus werden gebracht. Als de klimaatontwikkeling in dit tempo doorzet kunnen we over zo’n 20 jaar zowel in de zomer als winter het gazon blijven maaien!
Terugkijkend op 2022 kunnen we tevreden zijn wat we als afdeling georganiseerd hebben.

Deze was leerzaam en gaf nieuwe impulsen aan de vele bloemschiksters. Behalve terugkijken zijn we als bestuur druk bezig om in 2023 een gevarieerd, leerzaam en mooi programma in elkaar te zetten. We beginnen op 1 maart met de Jaarvergadering in de Balans in Uden. Onze vaste activiteiten zullen ook komend jaar weer op de agenda staan. Open tuinendag in Uden, tuinreis, excursies, ruilbeurzen en de workshop en kerstdemonstratie passeren weer de agenda. Als er ideeën komen vanuit de leden horen we dit heel graag

Op bestuurlijk gebied zitten er veranderingen aan te komen. Na 13 jaar voorzitterschap heb ik besloten om te stoppen met mijn bestuurlijke activiteiten. Een jaar geleden heb ik dit al te kennen gegeven aan de rest van het bestuur. Zodoende was er tijd om nieuwe bestuursleden te vinden. Heel blij zijn we dat twee Groei & Bloei-leden bereid zijn om het bestuur te komen versterken. Antoon van Beusekom uit Odiliapeel en Margot van Rens uit Uden worden op de vergadering voorgedragen als nieuwe bestuursleden. We hopen op een goede opkomst van de leden op onze Jaarvergadering. Tot slot wens ik alle leden een rustig vervolg van deze winter met, als het kan, niet al te veel bokkesprongen in temperatuur en andere weersomstandigheden. Een groeizame kleurrijke lente en zomer en voor iedereen veel plezier met de bezigheden in en rond de tuin.

Nico Rovers, Voorzitter

Tuinlog

08 Jan

Paul

2022

14 Nov

Anneke Duyvesteijn

Een tuin op de toekomst voorbereid(2) - Blik op de…

Meer

Agenda

01 Mar

Jaarvergadering

Aanvang: 20.00 uur

Meer