Uden

Welkom bij Groei & Bloei
Uden

Uitgelicht

Podcast

Luister (en download) eens groene verhalen ...

Meer

Even voorstellen

Een nieuwe secretaris in ons bestuur ...

Meer

Een beetje geluk

Voor iedereen die een beetje geluk kunnen gebruiken ...

Meer

Wie herkent deze bloeiende plant? zie 'De herfst zal schitterend zijn'

De 2e bloemschikles heeft weer bijzondere stukken voortgebracht. Zie in het fotoalbum.
NL bloeit, Lange ereprijs stelt zichzelf voor.

Welkom van de voorzitter

                                                                                                                                                                                                  November 2021
Na alle (negatieve) berichtgeving in kranten en media over corona, stikstof en klimaat, was het een verademing om alle bloemschikdames weer te mogen verwelkomen bij de eerste les. In ontmoetingsplein ‘De Balans’ heerste een erg ontspannen sfeer. De dames waren oprecht blij om weer contact met elkaar te hebben en tijdens het bloemschikken de laatste nieuwtjes uit te wisselen. We dachten als bestuur dat de animo dalende zou zijn, maar niets van dit alles is waar. De groep is weer groter geworden!

Veel leden waren blij dat ze weer deel konden nemen aan enkele activiteiten van onze afdeling, zoals de plantenruilbeursen de excursie naar Fruitzforlive. Onze plantenruilbeurs werd voor de eerste keer in Nistelrode gehouden. Hier waren we te gast bij Noortje en Patrick. Het was een goede zet om de ruilbeurs in een ander dorp te houden. Behalve leden waren er ook veel andere tuinliefhebbers aanwezig met plantmateriaal. Alle aanwezigen waren erg enthousiast. Mede door het verstrekken van folders en informatie over onze afdeling leidt dit misschien tot nieuwe leden.

De excursie naar Fruitzforlive was verrassend te noemen. Vooral het voedselbos, met tientallen soorten exotische vruchtbomen, was meer dan de moeite waard. De perzik die iedereen kreeg was erg lekker. Zelf heb ik de pit op een mooie plaats in onze tuin gestopt. Nu maar afwachten wat het resultaat in de lente zal zijn.

Veel complimenten hebben we ontvangen tijdens en na de ‘Open tuinendag’ die dit jaar in Zeeland werd gehouden. Onze opzet was een openbaring voor leden van het landelijke bestuur en andere afdelingen in het rayon.
Ook door de aandacht in de media was de belangstelling zoals vanouds erg groot. Vele tuinliefhebbers hadden, na een lange tijd van beperkingen, weer zin om de deelnemende tuinen te bewonderen. Ook werd er flink ‘bij gebuurt’.
Kijk maar eens op onze website, hier staan prachtige foto’s.

Het bestuur is ondertussen druk doende om het jaarprogramma voor 2022 in elkaar te zetten. Veel vaste onderdelen zoals de open tuinendag, tuinreis, tuinbezoek, ruilbeurs, excursies en het bloemschikken zullen weer op de agenda komen.
Zijn er interessante onderwerpen of ideeën op tuingebied? Of missen jullie bepaalde zaken? Laat dit dan aan het bestuur weten!

Binnen ons bestuur is er op het bestuurlijk vlak ook wat veranderd. Gonnie Zegers, onze secretaresse heeft vanwege gezondheidsproblemen haar taak binnen het bestuur moeten beëindigen. Dit is een zeer grote aderlating. Gonnie was op veler gebied vaak de vraagbaak binnen onze vereniging en wist vaak een oplossing op vragen. Gelukkig hebben we in José Driessen uit Boekel een potentieel nieuw bestuurslid gevonden, die het secretariaatswerk van Gonnie zal overnemen. We zijn als bestuur blij dat we de bestuurscapaciteit weer op orde krijgen. Daarnaast neemt Anne-Marie Ruis, samen met Geertje, de coördinatie van het bloemschikken over van Gonnie.
We wensen José en Anne-Marie veel succes binnen onze afdeling.

Vanaf deze plaats wensen we Gonnie heel veel beterschap en sterkte toe in deze onzekere tijd.

Nog dit jaar staan twee activiteiten op de planning: - Op maandag 6 december de kerstdemonstratie door Leo van den Hoven. - Op zaterdag 11 december is de kerstworkshop. In deze nieuwsbrief vind je meer informatie.

Tot slot wens ik alle leden en familie sfeervolle en gezellige feestdagen toe.
Nico Rovers, voorzitter

Tuinlog

08 Dec

Antje

Spannend

07 Dec

Anneke Duyvesteijn

Vrouw en tuin - Blik op de tuin no.

Meer

Agenda

11 Dec

Kerstworkshop voor àlle leden.

GEANNULEERD vw. coronamaatregelen

22 Feb

Jaarvergadering

Aanvang: 19.30 uur

Meer