Uden

Welkom bij Groei & Bloei
Uden

Uitgelicht

Excursie De Boergondische Tuijn, 12 mei

Ooit gehoord van de kosmoskalender van Maria Thun? ...

Meer

TERUGBLIK 2021-2022 Bloemschikken

De bloemschikcursus van dit seizoen is ten einde. In grote getale werd de afsluiting gevierd ...

Meer

Gardenista 25 - 29 mei

Alles over tuinen, bloemen natuur of groene lifestyle ...

Meer

Welkom van de voorzitter

April, 2022
Na twee jaar op en af met de corona-maatregelen, lijkt het er op dat we nu in helderder water terecht komen. Steeds was er hoop dat we weer bergop konden met activiteiten, maar halverwege de top kelderde we weer naar het dal om weer opnieuw te beginnen. We komen nu hopelijk voor de laatste keer uit het dal. Hierdoor kunnen we weer voorzichtig plannen gaan maken.

We merken aan alles en iedereen dat we op allerlei gebied, zoals menselijke contacten, te lang in de pauzestand hebben gestaan. Hopelijk heeft iedereen de pandemie ondertussen een plaatsje kunnen geven.

Als bestuur waren we benieuwd of er veel belangstelling zou zijn bij de jaarvergadering. Onze laatste vergadering was tenslotte in 2019. We waren blij dat bijna de helft van onze leden aanwezig was! Iedereen was benieuwd hoe ons jaarprogramma er uit zou zien. Met ruilbeurzen, excursies, open tuinen dag, bezoek Floriade, bloemschikken, kerstdemo en workshop gaan we weer als vanouds aan de slag. Tussendoor is er altijd nog plek voor een activiteit. Als er ideeën zijn, dan horen we dat graag.

Op bestuurlijk niveau moest er een inhaalslag geleverd worden. Bijna het gehele bestuur was aftredend en herkiesbaar. Iedereen werd herkozen en als nieuw bestuurslid kwam José Driessen ons bestuur versterken.Het financiële plaatje ziet er goed uit, complimenten aan onze penningmeester Anny. Afscheid werd genomen van de bestuursleden Toon Althuizen en Gonnie Zegers. De welverdiende versierselen, die bij de jarenlange bestuursactiviteiten van Toon en Gonnie passen, werden opgespeld door bondsbestuurslid Sia Rutjes.

Tijdens deze vergadering werden ook enkele jubilarissen gehuldigd. Mevrouw J. van Boxel uit Boekel was maar liefst 51 jaar lid. Zij was helaas verhinderd. De oorkonde en de bloemenmand hebben we met enkele bestuursleden bij haar thuis bezorgd. Marijke Broodbakker, Anouschka Rovers, Annemarie Ruis en Geertje Zegers waren allemaal 25 jaar lid van onze vereniging.

We kunnen terug kijken op een erg geslaagde jaarvergadering en gaan met het bestuur aan de slag om er weer een mooi groei en bloei rijk jaar van te maken. Onze eerste activiteiten zijn de voorjaarsruilbeurs en excursie naar ‘de Boergondische Tuijn’. Een bezoek aan Gardenista is zeker aan te raden.

Tot slot wens ik alle leden een gezond en vruchtbaar 2022 toe. Op zijn tijd een buitje regen, afgewisseld met wat zonneschijn en alle mensen gaan fluitend door het leven!
Nico Rovers, voorzitter

Tuinlog

19 May

Harry Hakvoort

Clematis in de knop

17 May

Anneke Duyvesteijn

Orchideeën te kust en te keur….

Meer

Agenda

18 Jun

Opentuinendag in omgeving Volkel

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Meer