Najaars plantenruilbeurs

Zoals bij de echte tuinliefhebbers bekend is het najaar eigenlijk de beste tijd om de meeste vaste planten te (ver)planten. We waren weer te gast bij Mieke en Arie Verbrugge in Boekel. Bij hen op de oprit is alle ruimte om planten te bekijken en te ruilen.
De ervaring is dat de laatste jaren steeds meer aanbod van interessante soorten planten naar de ruilbeurs komt. Loop tegen die tijd ook eens door je tuin, misschien kun je door te ruilen weer een mooier assortiment krijgen.
Deze ruilbeurs is een uitgelezen mogelijkheid om ook eens een wandelingetje te maken in de weelderige tuin van Mieke en Arie.

Zeker voor nieuwe leden is de plantenruilbeurs een uitstekend moment om eens kennis te maken met de vereniging. Dus kom gewoon eens vrijblijvend een kijkje nemen.
Ieder was van harte welkom. De koffie/thee stond klaar.

Voorjaarsruilbeurs, 14 april 2018

Op zaterdagochtend 14 april was de halfjaarlijkse plantenruilbeurs bij Nico en Lia in Uden.

Vele planten, bollen, grasjes, zaden, ed. werden van eigenaar gewisseld.

Croscomia een fresia-achtige bloeiwijze met die prachtige kleuren. Dat ene mooie grasje, hoe heette dat ook al weer was dat een Stipasoort?  Ananasbollen die gretig aftrek kregen. Zaailingen van de Passiebloem waar een prachtig Christusverhaal aan vast zit. Nico, die een schop ter hand neemt en niet te beroerd is om direct een wit bloeiende Vinca uit zijn prachtige tuin te delen.
Kinderen zochten samen met pa en ma de mooiste plantjes uit. Ongedwongen een heerlijke kop koffie of thee nemen om de resultaten te bespreken.

Het was weer ouderwets gezellig.