Activiteiten & Actueel

Lezing over bloembollen

Lezing over bloembollen bij Schonenberg Plant in Volkel op 12 september 2018. 

Onderwerpen die aan de orde kwamen zijn:
*
diversen soorten bloembollen
* verwildering van bloembollen
* hoe te verwerken

Van een van de belangstellende:
Bij binnenkomst is er koffie/thee met een plak cake. In de kantine staan de stoelen klaar voor ± 15 personen, catalogus, notitieblokje en pen erop. Gert Jan Schonenberg heet ons welkom en geeft het woord aan Willem Zandbergen van JUB. Dit familiebedrijf heeft het predicaat 'hofleverancier'; als 1e van Nederland in de bloembollen. JUB staat voor kwaliteit en kennis, ervaring en duurzaamheid. Ze werken samen met bijenhouders (NBV) en de vlinderstichting. JUB kweekt bollen, heeft een broeierij en veredeld en levert aan 36 landen. Vol passie vertelt Willem over de bloembollen en laat verschillende foto`s zien. Combi met vaste planten; in schaduwtuinen; in plantsoenen; in particulieren tuinen.

Hij vertelt over bemesting en grondverbetering en beantwoord al onze vragen. Van alle bollen die ze verhandelen is de tulp de best verkochte bol van alles.

Na afloop, met de catalogus in de hand, kopen we nog wat bloembollen en krijgen we een bloembollen-plant-plan mee naar huis en kunnen we terug kijken op een leerzame avond.
Astrid van Gogh 

meer

.

.
23
May
Bericht uit Singapore
20
May
Botanie