ZNK Bloemschikken in 's Hertogenbosch, 8 april 2018

Verslag van een deelneemster:

Deze zondag zijn we al vroeg op pad om naar de wedstrijd in het Helicom-college te gaan. De meegenomen bloemen en materiaal werden daar uitgeladen en op de wedstrijdplaats gezet. Daarna was het tijd voor de koffie.

Na een welkomstwoord en verdere uitleg gingen we vol goede moed naar de lokalen om de bloemstukken te maken. Iedereen werkte hard om de bloemen op zijn mooist in het stuk te krijgen. Het ging er ook gezellig aan toe. Soms ging het niet altijd van een leien dakje maar na anderhalf uur stonden dan toch de stukken op de tentoonstellingsplek. Het algemene thema was: 'Helicom blaast de vernieuwing in' en daarnaast had iedere klasse een sub-thema.

Daarna was het tijd voor een korte pauze met koffie en eventueel brood en konden de meeste onder ons starten met het verrassingsstuk maken, waarbij  alle materialen en bloemen klaar waren gezet. Het is dan altijd kijken wat voor fantasie je op dat moment hebt en met hoeveel flair je het stuk kunt maken. Na enige tijd was dit ook gefikst en konden we lekker buiten van het zonnetje genieten maar ook alle gemaakte werkstukken gaan bekijken. Naar demonstraties gaan kijken van bloemisten o.a. Ruud van Schie uit Veghel. Al met al was het heel gezellig en mooi om hierbij aanwezig te zijn. Eind van de middag was uitleg over de stukken en de prijsuitreiking.

Tot onze blijdschap vielen Lieke v.d. Elzen, Lotte v.d. Bosch en Maria Hoevenaars ook nog in de prijzen. Als afsluiting van de dag zijn we met z'n allen nog ergens aangeland om de maag te vullen.

Al met al een gezellige, leerzame en inspirerende dag.
Lieke van de Elzen.

Uit afdeling Uden deden 9 deelnemers mee:

- In de B klasse Lieke v.d. Elzen.
- In de A klasse Anne Marie Ruys, Geertje Zegers,
   Jeanne Rutten, Tonny Jaspers en Petra Zegers.
- In de Ere klasse Maria Vogels en Gonnie Zegers.
- In de Semi-prof klasse Lotte van den Bosch.

De opzet van het kampioenschap was anders dan voorgaande jaren. Zo werd er slechts één dag uitgetrokken voor de wedstrijd èn de tentoonstelling. De deelnemers maakten een deel van hun werkstukken voor de ogen van het publiek. Het was een mooie en gezellige dag geweest. Er werden mooie resultaten gehaald. We hadden 3 mensen in de prijzen:

1e prijs voor  Lotte v.d. Bosch bij de semi-profs.

3e prijs voor Lieke v.d. Elzen in de B-klasse.

5e prijs voor Jeanne Rutten in de A-klasse.

Maria Hoevenaars en Lotte v.d. Bosch hadden tevens beiden een certificaat van mooiste bloemstuk

Gefeliciteerd.

link naar facebook