Activiteiten & Actueel

Eetbare bloemen en moestuinieren

Door:              Marie José Meertens

Locatie:          Bibliotheek Zeeland
                         Kerkstraat 54, 5411 BA Zeeland (Landerd)

Wanneer:      donderdag 5 april

Tijd:                  19.30 uur

Aanmelden:  niet nodig   

 

 

De belangstelling om zelf wat groente, kruiden en fruit te telen neemt nog steeds toe. Waarom? Vers is heerlijk. Dichtbij de keuken is handig. Meebeleven hoe je eten groeit of kiezen voor biologisch en daar zeker van zijn. Allemaal redenen om aan een moestuin te beginnen.

Wanneer je naast groente en fruit ook bloeiende planten en snijbloemen wilt  kweken kun je  kiezen voor een 'mooie moestuin'. Een moestuin die zorgvuldig is ontworpen en beplant, waarin allerlei elementen een plek vinden, puur om de tuin mooi te maken. In potten en bakken kun je vaak heel goede resultaten behalen. En een plekje voor jezelf  is heel prettig!

Natuurlijk moet de tuin een smakelijke, gezonde oogst leveren. Goede bodemzorg, wisselen van teeltvak en het combineren van de juiste planten zijn in een mooie moestuin belangrijk. Ook het aantrekken van bijen en andere nuttige insecten is absoluut noodzakelijk.

Graag bekijkt Marie José met u mogelijkheden om volgend seizoen te genieten van groente, fruit en bloemen uit een prachtige tuin

meer
Bibliotheek Zeeland, Kerkstraat 54
21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien