Afscheid van Ad Bierman

27 februari 2018.

In de jaarvergadering werd afscheid genomen van Ad Bierman. Hij heeft verscheidene jaren als secretaris gefungeerd. Wegens gezondheidsredenen moest Ad zijn taak neerleggen.

Toon Althuizen sprak namens het bestuur een woord van dank en Geertje overhandigde een bos prachtige bloemen.

Bedankt Ad.

Afscheid van Diny Zomers.

Tijdens de jaarvergadering op 21 februari 2017 nam Diny Zomers afscheid als bestuurslid.

De voorzitter noemde haar jarenlange inzet en betrokkenheid bij de vereniging. Namens alle bloemschikkers sprak Gonnie Zegers een woord van dank uit.

De speld met robijn heeft Diny jaren geleden al ontvangen voor haar verdienste als coƶrdinator van het bloemschikken. Als aandenken aan Groei&Bloei ontving Diny een mooi gegraveerd klokje en een prachtig groot boeket volgehangen met persoonlijke felicitatiekaarten van alle bloemschikkers. Na een woordje van dank van Diny mocht zij een welverdiend applaus ontvangen van alle aanwezigen.

Alle vrienden en bekenden van Groei & Bloei,

Mijn afscheid van het bestuur van Groei en Bloei was enorm, alle lieve woorden die gesproken zijn. Ik was tot tranen geroerd.

Die 20 jaar bij het bestuur van deze vereniging was fijn om te doen, het was heel prettig samen werken. Als iemand afgesproken had dat hij, wat dan ook zou regelen, dan was dat de volgende vergadering ook geregeld. En dat is fijn samenwerken. De omgang met elkaar was altijd vriendschappelijk en belangstellend naar elkaar toe. De vergaderingen verliepen soepel en effectief. Er werd niet lang doorgezaagd over onderwerpen die niet van toepassing waren voor onze club. Zo was de bestuursvergadering een plezier om te doen.

Ik heb ervan genoten om bestuurslid te zijn.

Het mooie klokje van het bestuur is een mooie herinnering aan deze tijd, dank jullie wel.

Het bloemschikken: altijd was dit mijn grote hobby. Ik heb ervan genoten om dit plezier met anderen te delen. Ja, die bloem moest net ietsje lager, of een beetje hoger, een beetje meer naar rechts of links, of nog een bloem erbij in het hart van het stuk. En met aanwijzingen zag je het stuk zelf groeien en daar kon je thuis dan weken van genieten. Ik zag de dames steeds meer genieten van het bloemschikken. En als je zelf het stuk gemaakt hebt, al zit er dan een foutje in, je weet hoe het een volgend keer nog beter kan, je hebt ervan geleerd. En daar ging het om.

Het was ook altijd plezierig, de dames kwamen niet uitgekletst en het zijn met beetjes allemaal vrienden en bekenden van elkaar geworden. Er werd door de 'creatieven' ook geen verschil gemaakt of je een beginner was of een vergevorderde bloemschikker, iedereen werd in de groep met plezier opgenomen, als een van hen

Mijn wens is dat de groep blijft zoals die nu is, behulpzaam naar elkaar toe en een groep blijvend, waarvan ik niet begrijp waarom dat dit bij andere verenigingen niet lukt

Ik wil iedereen bedanken die mij zo heeft mee laten genieten van deze hobby. Ik vind het jammer dat ik heb moeten afhaken vanwege mijn gezondheid. Ook bedank ik de bloemschikkers voor het prachtige bloemstuk met al die kaartjes met lieve wensen en het was ontroerend om zoveel lof toegezwaaid te krijgen door Gonnie.

Bedankt   Bedankt  Bedankt!!!

Diny Zomers

Zilveren speld met robijn uitgereikt aan Wendy Wijnhoven.

Tijdens de jaarvergadering op 23 februari hebben we afscheid genomen van haar als bestuurslid.

Wendy heeft op een voortreffelijke wijze kleur gegeven aan onze afdeling, al 25 jaar lang. Zij was al die jaren secretaris en het gezicht van afdeling Uden bij het hoofdbureau in Zoetermeer. Vaak had Wendy ideeƫn en oplossingen wat betreft lezingen, tuinreizen en andere onderdelen van Groei & Bloei.

Een welverdiend applaus was er voor Wendy na het ontvangen van de speld, een oorkonde en een mooie bos bloemen van de voorzitter.

Heel veel dank.

Ad Bierman

Bloemen voor Diny Zomers

Wendy Wijnhoven