Bedankt Mathieu en Riet

27 september 2014. Mathieu en Riet van Duynhoven hebben hun laatste ruilbeurs georganiseerd.
'Ik doe al minimaal 10 jaar mee met elke ruilbeurs maar zo druk als de laatste keer heb ik het nog niet mee gemaakt. Het was een gezellige drukte waar planten, zaden, bollen, knollen en groente geruild werden'. aldus bestuurslid Toon Althuizen.

Mathieu -inmiddels 84 jaar- heeft samen met Riet er altijd voor gezorgd dat er uit hun eigen tuin van alles te ruilen was of mee te geven, zodat niemand voor niets kwam en met advies en een kopje koffie weer huiswaard ging. Tot voor een paar jaar terug was de ruilbeurs twee keer per jaar, voor- en najaar, bij Mathieu en Riet op de oprit. Deze laatste keer heb ik niet precies duidelijk gekregen, hoe lang ze het hebben gedaan, maar langer dan 25 jaar heb ik begrepen.

Aan alles komt een einde, maar de manier zoals jullie, Mathieu en Riet, het hebben gedaan, dat heeft een geweldige bijdrage geleverd aan de vereniging. Het was dan ook heel bijzonder dat er deze keer zoveel deelnemers waren, die deze laatste, gezellige ruilbeurs bij jullie mee maakte!

Namens de vereniging Groei en Bloei Uden, HARTELIJK DANK. We hopen dat jullie nog in goede gezondheid vele ruilbeurzen en andere activiteiten van Groei en Bloei kunnen mee maken.Toon Althuizen

Ode aan de groentenhof

Oh groentenhof, ik tuit mijn lof
over die hof van heden.
Die vreugde teelt,  uit menseneelt
en kromgebogen leden.

De koude stokt,  de lente lokt
de holen uitgekropen!
De tuinder waait,  de tuinder zaait
z’n hoofd en handen open.

De zomer bol, de manden vol
met groente en met vruchten.
Het zweet zingt luid, het lichaam uit
in wolkenloze luchten.

De herfst begint, zie ze in wind
en weer de stelen rapen.
De aarde geeft, al wat ie heeft
om daarna te gaan slapen.

De winter leit, het zwart tapijt
onder een witte deken.
De tuinder wacht, tot alle pracht
weer open zal gaan breken.

Zo draait ie rond, van grond naar mond
De cirkel van het leven.
De zaaier bot, zijn eigen god
het zaad tot vrucht verheven.

Dus zing de lof, van de groentenhof
waar mensen met hun handen,
met harteklop, riek en schop
de hemel laten landen.