foto's

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Uden

detail van een van de stukken uit de laatste bloemschikles

Opentuinendag in Odiliapeel op zaterdag 16 juni. DE ROUTE

Opentuinen bezoeken in België en/of Nederland, bekijk de Uittips

Waarom de Passiebloem zo genoemd wordt? zie tab 'Diversen'

Van de voorzitter                                                                                                                           maart 2018.

Waar wordt de laatste maand het meest over gesproken? Dat is naar alle waarschijnlijkheid het onvoorspelbare weer. Vroor het enkele weken geleden nog 10º, een paar dagen later was het overdag 15º boven nul. Bij iedereen ging de antenne spontaan naar de lentestand. Maar zie, terwijl ik mijn voorwoord schrijf is het lentegevoel flink gedaald. Matige vorst, koude noordoosten-wind en sneeuwval, sommige planten zouden het liefst even een jasje aan willen trekken. Het zal dus wachten worden tot na de Paasdagen voordat de echte lentekriebels bij de tuinliefhebbers gaan komen.

Opvallend is dat er afgelopen winter veel meer vogels gebruik maakten van het aangeboden voer. Op de Binckhof in Velp -waar Lia en ik twee keer in de week naar toe gaan- was het een waar genoegen om te genieten van de bedrijvigheid van allerlei vogels. De bonte specht, boomklever, boomkruiper, groenling, mezen, mussen, vinken en ook weer enkele merels vochten bijkans om de lekkernijen.

Op de foto is de bonte specht te zien, tegen een paal met daarin gaten volgestopt met vet en zaad. Voor de bewoners en begeleiding is het een prachtig gezicht.

Onze eerste activiteit in 2018 was de jaarvergadering. Helaas was ik zoals velen geveld door de griep. Erg balen maar de vergadering werd prima geleid door de andere bestuursleden.

Graag wil ik Ad Bierman, vanaf deze plaats, ook nog heel erg bedanken voor zijn werk als secretaris bij onze afdeling. En Gert-Jan Schonenberg, welkom bij ons bestuur en veel plezier bij onze afdeling.

Ons actief programma begint op donderdag 5 april in de bibliotheek in Zeeland met een lezing over eetbare bloemen en moestuinieren. Een steeds meer tot de verbeelding sprekend onderdeel van Groei & Bloei.

Zondag 8 april is de ZNKB in Den Bosch, hier zijn maar liefst 9 deelnemers van onze afdeling actief. U bent allemaal welkom op deze dag om de bloemschikkers van nabij bezig te zien.

Op 14 april is er de ruilbeurs, zoals gebruikelijk bij ons op de Hulstheuvel in Uden.

Tot slot wens ik iedereen weer veel gezelligheid, bedrijvigheid en plezier in eigen tuin en bij onze activiteiten toe.
Nico Rovers.

Kom naar de Tuinweek

Deze maand in Groei & Bloei

Alles is weer fris en groen