Uden

Door Gerry Crooijmans:

Zaterdag 29 juni, omdat iedereen goed op tijd was kon de bus, uiteraard met de bekende chauffeur Berry, om klokslag 8.00 uur vertrekken. Het beloofde een mooie zonnige en zeer warme dag te worden.
Rond 9.15 uur kwamen we op ons eerste adres aan; ‘Johannahof’ in Hall, een heel klein Gelders dorpje. We werden gastvrij ontvangen met koffie of thee met een lekkere koek. We konden naar hartenlust de prachtige tuin bewonderen en ook nog diverse planten kopen omdat de eigenaar zijn huis en tuin om gezondheidsredenen moest verkopen.
Het tweede adres; ‘Tuin aan ’t Leusveld’ in Brummen. Ook hier een hartelijk welkom waar we getrakteerd werden op een geweldige lunch, de gastvrouw vertelde ondertussen over het tot stand komen van hun tuin met praktisch allemaal eenjarige bloemen. Ook hier waren planten te koop. Na de prachtige tuin bekeken te hebben werden we uitgezwaaid en vertrokken we naar tuin drie.

Om ongeveer 15.00 uur arriveerden we bij de ‘Brummense Overtuin’. De gastheer kwam ons al tegemoet en vertelde vol enthousiasme over het ontstaan en de naam  van zijn tuin. De poort ging dicht en we konden aan de achterkant van zijn huis op de veranda genieten van koffie, thee of fris met heerlijke cake. Daarna konden we zijn tuin bewonderen waar geen onkruidje te vinden was, het leek of het gras met een nagelschaartje geknipt was. Voor we verder gingen nog even wat fris. We werden naar de bus gebracht en uitgezwaaid door een geweldige gastheer.
Op naar nummer vier, kwekerij ‘Hof te Dieren’. Chauffeur Berry waarschuwde ons om niet te veel planten te kopen omdat ze ook in de bus vervoerd moesten worden!! Het was ondertussen bloedje heet geworden. We bekeken de plantenkwekerij en waarbij velen het niet konden laten om ook wat planten te kopen. Het was helaas jammer dat er geen banken of stoelen waren en er ook geen verfrissing  of koffie  was waardoor er diverse mensen voor het eind verkoeling zochten in de bus.
Om 16.45 uur werd de aftocht geblazen voor het vertrek naar ‘The White House’ in Zeeland waar ons een heerlijk afscheidsdiner te wachten stond. Het was een prachtige dag met geweldige tuinen en gastvrije en aardige Geldenaren.