Uden

Siergrassenkwekerij, 14 september 2019

Om half 10 werden we ( ongeveer 20 belangstellenden) op de kwekerij ontvangen met koffie / thee en een heerlijk stuk Limburgse vlaai.
Leo en Patricia van Rielzijn gespecialiseerd in het kweken van siergrassen en leveren voornamelijk aan tuincentra. Hun assortiment is daarop aangepast. Samen met een klein gemotiveerd team van groenspecialisten kweken ze al sinds 1985 siergrassen met volle overgave.
Een rondleiding over het bedrijf gaf ons een goede indruk wat er allemaal komt kijken om tot een goed en verkoopbaar product te komen. Daarna waren we nog in de gelegenheid om siergrassen te kopen.

José Driessenverteld:

'Op zaterdagochtend 14 september 2019 hebben we met een groepje ‘Groei-en-bloeiers’ het bedrijf van Leo en Patricia van Riel bezocht. Op hun bedrijf in Beringe worden circa 70 soorten mooie siergrassen geteeld. Om half 10 werden we door Patricia en haar dochter hartelijk ontvangen met een grote kop koffie met warme Limburgse vla. De excursie kon direct al niet meer stuk!

Patricia vertelde enthousiast over het ontstaan en de ontwikkelingen van het bedrijf en over de kweek van klein stekje tot leverbare plant in diverse potmaten. Hierna volgende een rondleiding door het bedrijf. De grassen stonden er geweldig bij, mooi in potten in de rij en goed verzorgd. Het zijn echte vakmensen met een groot hart voor siergrasteelt. Patricia gaf uitleg over de werkzaamheden op het bedrijf en de afzet van de siergrassen naar voornamelijk tuincentrums. Tussendoor werden veel vragen gesteld die ook allen netjes werden beantwoord. Na de boeiende rondleiding door de kassen en de buitenvelden was er gelegenheid  om zelf siergrassen uit te zoeken. Hier werd volop gebruik van gemaakt.  Al met al een leerzame en leuke ochtend, waar we met behulp van de aangekochte grassen, nog lang van kunnen genieten'.