Uden

Bloemschikdemonstratie

Wanneer:   maandag 9 december 2019
Locatie:       Nia Domo, Boekel
Thema:       'Kerst' 

Verslag van een toeschouwer,
Annemarie Ruys:

Maandag 9 december was in Nia Domo te Boekel weer een van de hoogtepunten van onze Groei & Bloei afdeling Uden: de jaarlijkse bloemschikdemonstratie. Dit jaar verzorgd door Karin van Sleeuwen en haar collega/stagiaire Sanne.  Er werden een tiental gevarieerde stukken gemaakt welke na afloop verloot werden. Voor Karin was het een thuiswedstrijd, ze heeft immers al jaren een mooie bloemenwinkel in Boekel. Heel fijn dus ook dat er een grote opkomst was. Ook werden er volop loten verkocht want iedereen wil wel met een mooi stuk naar huis, gemaakt door zo’n vakvrouw.

Karin werkte veel met hout en natuurlijke materialen. Zo was er een stuk met als basis een steigerplank, daarop bevestigd een houder voor steekschuim waarin prachtige rozen kwamen. Ook de amarylisbol kreeg een plaatsje en verder mooi kerstgroen en takken. Een ander stuk was een helleborus in pot die op een houten schijf geplaatst werd. Er werden in een cirkel spijkers omheen getimmerd, om deze spijkers werd een vlechtwerk gemaakt van groen en takken. Een prachtig stuk wat ook buitenshuis goed tot z’n recht komt. 

De stagiaire had een mooi macraméwerk gemaakt van oude fietsbanden. Het was een hanger die mooi opgemaakt werd met kerstmaterialen. Ook werd duidelijk dat er niet altijd heel veel bloemen aan te pas hoeven te komen. Met een diversiteit aan takken en kleuren groen zijn ook de mooiste stukken te maken, met als afwerking een paar mooie opvallende bloemen. Karin heeft ons een hele mooie avond bezorgd en de winnaars van de loterij gingen trots met een prachtig stuk naar huis! 

 

Achter de tab  'Fotoalbums' zijn meerdere albums met foto's.