Uden

De Open Tuinendag op 16 juni 2018  was weer een geslaagd evenement. Vele bezoekers trokken naar het landelijk gelegen dorp Odiliapeel om de 8 open tuinen te bezoeken.
Het publiek zag heel gevarieerde tuinen, zowel grote als kleine tuinen waren te bewonderen. Velen maakten gebruik van de fiets, het was ook heerlijk zomerweer. De tuinen waren herkenbaar via de bordjes 'Open tuin', vlaggen of een spandoek van Groei & Bloei en in een van tuinen was een pauzeplaats ingericht. 

In de tuin van Willy en Betsie was een vijver met prachtige koikarpers. Een extra aangelegde vijver met waterplanten zorgden voor de broodnodige waterzuivering. En aan de schuin in de tuin geplaatste pergola groeiden verschillende klimplanten waaronder een hele mooie Akebia.
Bloemschikstukken stonden geƫxposeerd in de tuin van Pieter en Mariet. Allerlei soorten coniferen gecombineerd met vaste planten en heesters vormden deze mooie voor- en achtertuin.

In het buitengebied een tuin van Ben en Riek met een groot gazon in golvende lijnen omzoomd met vele soorten bomen, waaronder een (gesnoeide) Liriodendron, heesters, vele rozen en hosta's.
Veel structuur door geknipte vormen van verschillende heesters. Opvallend de oprijlaan met rode beukzuilen en verrassende doorkijkjes in de tuin van Rien en Miranda.
De pauzeplaats was in de landelijk gelegen natuurtuin van Rien en Miranda, met poelen en een vijver, ruim 3 ha! met verscholen hoeken en wandelpaden. Bijzondere kromgehoornde schapen liepen te grazen in de wei en een zowaar, heerlijke rode bessen in de nabijheid.  

De knusse tuin van Wim en Joke, verdiept aangelegd met heel veel sfeer door een reusachtige eik in de kleine achtertuin. Een mix van liefhebbersplanten waaronder hortensia's, kleine heesters, vaste planten, een siergras, vetplanten en geknipte vormen. De planten in de voortuin hebben laten een variatie aan bladvormen zien.
In de voortuin van Jan en Nellie valt het ovaalvormig kunstwerk op, gemaakt van 2 ijzeren velgen. De achtertuin wordt gedomineerd door een waterval omzoomd met vaste planten zoals pachysandra, alchemilla, bergenia en varens. Heel slim vangt Jan het regenwater op met speciale hulpstukken bevestigd aan de regenpijp.