Uden

Kerstdemonstratie

Wanneer:   10 december 2018
Locatie:       Nia Domo in Boekel

De avond van 10 december stond al lang geblokkeerd in mijn agenda; de jaarlijkse kerstdemonstratie! Dit jaar geen Max van der Sluis maar 'gewoon' onze juffen, Maria Hoevenaars en Lotte van den Bosch.
En wat hebben ze ons als publiek een mooie avond bezorgd! De dames gingen enthousiast aan de slag; van een plank met mooi opgemaakte dennenappels tot een manshoge prachtige perentak die versierd werd. Veelal werden gewone dagelijkse materialen gebruikt, het is immers vaak de kracht van de eenvoud, ook is méér niet per definitie mooier.
Vaak waren maar enkele bloemtakken nodig om een mooi geheel te krijgen. De ondergronden die gebruikt werden waren bijna allemaal van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld takken, boomschijven, vilt.
De diversiteit aan technieken maakte dat iedereen er veel van opgestoken heeft. De dames hadden thuis al veel voorbereid maar ze hadden flink te werken om alle stukken af te krijgen.
Zoals gewoonlijk werden de gemaakte stukken op het einde van de avond verloot, zodat er weer een aantal mensen erg blij naar huis ging. Ook Lotte en Maria kunnen met voldoening terugkijken op een zeer geslaagde avond!