Terugblik bloemschikcursus 2019 - 2020

2) 'Decoratief en winterswit'

4e BLOEMSCHIKLES:   'KERST'
Keuze uit twee uitvoeringen:

1) 'Kerst tussen de dennenappels'.

2) 'Kerst tafelversiering'.

3e BLOEMSCHIKLES:   'NATUURLIJKE HERFST'

1) 'Zwevende cornus in herfstsfeer'
We gaan een wiel van Cornustakken maken, aan de buitenring van het wiel gaan we verschillende ranken, bessen, zaaddozen & appeltjes klemmen en/of lijmen. Als ondergrond gebruiken we een stevige pot met grijze oasis erin met gaas eromheen waar door het wiel gaat zweven.
2) 'Gedroogde herfstsfeer'
We gaan een tempexschijf bekleden met gedroogd herfstblad, waar we draad of touw overheen gaan spannen, daartussen door verwerken we enkele mooi bessen of ranken.

2e BLOEMSCHIKLES:  'POMPOENEN FESTIFAL'

1) 'Verlengde pompoen'
We gebruiken een grote pompoen waarbij we omhoog gaan werken met stokken. De pompoen gaan we verlengen en opdraaien met Salim. Daarin gaan we ranken en bessen verwerken.
2) 'Pompoenen op schaal compositie'
We gaan een mooie s haal vullen met kleine pompoenen. Daarvan gaan we enkele pompoenen decoreren met herfstmateriaal. Zoal bijvoorbeeld: Hortensia, (bonsai)takjes, besjes, kleine appeltjes, enz.

1e BLOEMSCHIKLES: 'BONT EN BLOEMRIJK'
Keuze uit twee uitvoeringen:.

1) 'Zomer doolhof'
Creëer op een rechthoekige ondergrond op steekschuim een verticaal lijnenspel van stokken recht omhoog, met daar doorheen zowel in de hoogte als op de bodem een lijnenspel van bloemen.
Let op geen ronde schaal! Het mooiste is een langwerpige of vierkanten bak/schaal.  Dit alles mag een bonte verzameling van nazomerse bloemen zijn. Denk aan:  Zonnebloemen – Dahlia’s – Gladiolen - Zinnia’s - Distels enz... Voor stevige stokken bv.: Bamboe stelen, mais stelen, zonnebloemstelen.
2) 'Zomerse Wirwar'
Als ondergrond gebruiken we een strokrans die we bekleden met kransenband met daarop allemaal kortgeknipte poligonum of mais stelen, deze lijmen we met een lijmtang op de strokrans ook kunt u lange spelden gebruiken. Hiertussen verwerken we buisjes waar we de bloemen in plaatsen. Ook bij deze schikking gebruiken we nazomerse bloemen: Dahlia’s - kleine Zonnebloemen – Distels – Roosjes - Germini, enz.…